Jourhem / Volontär

 Morris och September, två förvildade katter som fått nya hem.

Jourhem

När vi har fullt på katthemmet är vi i behov av jourhem, detta gäller även när vi får in skygga katter som behöver socialiseras och alltså är i behov av extra omsorg. Krav på dig i det fallet är att du har en vana vid skygga katter.
Vid jourhemsplaceringar kan det kan gå bra att det finns andra djur i hemmet, men i vissa fall kan det av olika skäl behövas att katten får vara ensam.
Som jourhem förbinder du dig till att katten ska vara inomhus hela tiden, så den inte vandrar iväg och försvinner utom kontroll. Katten får med sig det den behöver från oss t.ex kattlåda, sand, mat mm. När den skygga katten blivit trygg kan den antingen flytta från jourhemmet direkt till sitt nya hem, eller komma till katthemmet en tid innan det är dags för adoption.

Vi behöver även jourhem för hundar. Då de hundar som kommer till oss ofta kommer från en utsatt situation och därmed kan vara osäkra, krävs det att du har en speciellt god hundvana för att komma ifråga som jourhem.

För mer information om att bli jourhem för katt, ring telefon 072 - 210 78 23

För mer information om att bli jourhem för hund, ring Gun på telefon 076 - 765 02 83

Som jourhem finns man antecknad hos Länsstyrelsen och behöver vara beredd på att de kan villja komma på ett besök med kort varsel för att se om de tycker att man erbjuder en bra hemmiljö.

Volontär

På djurhemmet finns ingen anställd person. Vi är helt beroende av volontärer som bidrar med sin tid ideellt för hålla igång verksamheten.
Vi har dock en person som har sin dagliga verksamhet hos oss och jobbar under handledning måndag till fredag klockan 9.00 - 16.00.
Som volontär jobbar man på katthemmet en eller fler dagar per månad. Arbetstiden ligger på lördagar och söndagar samt övriga helgdagar klockan 9.00 - 16.00 samt även under vardagar vid semestertider i juli och augusti månad. 
Man jobbar alltid två volontärer tillsammans och arbetet består av att ge mat, rengöra kattlådor och gosa mycket med katterna. Men det är också mycket allmän städning för att katthemmet ska hållas fräscht och rent. I vår karantänavdelning använder vi skyddskläder och där råder stränga hygieniska regler, tillika krav på noggran städning, för att förhindra eventuell smitta sprids till de friska katterna.
Som ny volontär får man en introduktion vid två tillfällen, då man går bredvid någon som kan rutinerna väl. Till hjälp finns även en checklista med de viktigaste arbetsuppgifterna.

För mer information om att bli volontär, ring 072 - 210 78 23