Våra Katter

Information

Kyrksalen:

De flesta av dessa katter kan besökas på katthemmet och är redo att bli bokade eller är nyligen bokade men har inte flyttat än.
Dock förekommer det att en del blivande hem redan har katter. Då kan det hända att en del köpare behöver 2-3 veckors prövotid för att se om katterna accepterar varandra. Under tiden finns katten kvar här på hemsidan och står då angiven som bokad. Detta innebär alltså att det ibland finns fler katter här på sidan än det faktiskt gör på katthemmet. Så förväntar du dig att träffa en speciell katt är det säkrast att först ringa 0612-425 55 innan du kommer på besök.

Våra katter går inte att boka via e-post eller per telefon, vi vill att man kommer på besök och bekantar sig med den katt man är intresserad av innan bokning sker. 
En katt kostar 1370 kronor, då är katten kastrerad, ID-märkt och registrerad i SKK, grundvaccinerad och avmaskad.

En katt är inte slutgiltigt bokad förän bokningsavgiften på 170 kronor kommit in på vårt konto.
Är det en kattunge man adopterar, ännu för ung för kastrering, så står vi för den kostnaden då den nya ägaren senare tar katten till veterinär, vi följer upp att detta görs. 

Tänk på att vi även har katter i karantän, titta gärna också på dem genom att klicka på Nyinkomna / Karantän. Dessa är dock inte bokningsbara före de flyttar ut i Kyrksalen.

Gry

Hona infångad i Västansjö, Bollstabruk med 3 ungar. En väldigt vacker men förvildad katt, som söker ett speciellt hem där man har förståelse för hennes skygghet och kan hjälpa henne vidare från skygg till trygg

Batman

Hane infångad i Ramvik. En ganska skygg katt som söker ett tryggt hem där man kan fortsätta jobba på att få hans fulla fortroende. Bor i jourhem

Hjärtrud

Hona, ca 2år, infångad i Älandsbro med sina 3 ungar

Uma

Hona infångad i Undrom med 3 ungar.  2-3 år.En lite skygg tjej som behöver ett hem med tålamod, där hon får tid/träning att bli riktigt trygg

Smulan

Den här lilla tjejen blev dumpad av en man på cykel utanför Limstagatan 26 i Kramfors lö 19/9. Kattungen hade 7 cm av tarmen ute och vi åkte till jourveterinär med henne. Veterinären tyckte att hon skulle få somna in . Är det nån som vet något mer om detta? Som såg när det hände? Som vet vems kattunge det är? Ring oss 072-2107823 eller 0612-42555

Bosse

Hankatt infångad i en kattkoloni i Frånö/ Kramfors. Lite blyg kille som bor i jourhem för socialisering

Sally

Honkatt infångad i Hamnviken, Kramfors. 

Martina

Hona med 2 ungar infångade i Frånö, Kramfors. Bor i jourhem, då hon är dräktig

Petra

Hona, ca 1år, upphittad i Överfälle, Kramfors med 2 ungar

Chans

Upphittad mellan Utansjö och Älandsbro, gamla E4. Vem äger katten??? Ring 076-7681520AKUT EFTERLYSNING AV ÄGARE - Utansjö, Härnösands kommun.

Uppdatering kl 22.35 - en av våra fantastiska volontärer åker in akut med katten till Sundsvalls djursjukhus.

Uppdatering kl 00.59 - vi åkte in med 2 st troliga olika scenarion framför oss: ev amputation ifall benet inte gick att rädda, med efterföljande rehabilitering men var medvetna om att det eventuellt inte fanns något att göra. Att hon var i akut behov av vård var uppenbart.
Tyvärr var infektionen i såret och övriga kroppen alldeles för stor och hon var i för dåligt skick för något annat alternativ än att låta henne somna in 💔

Tack alla inblandade, mannen som såg henne och reagerade, vår volontär som släppte allt och åkte med henne och fanns vid hennes sida samt veterinärer och djurvårdare som tar hand om och hjälper våra vänner ❤️

Vi söker fortfarande kattens ägare så denne får ett avslut. Vilket hade varit lättare om hon varit id märkt. Troligtvis okastrerad fin, snäll tjej som fick namnet Chans - då detta var vad vi hoppats ge henne.

*Skriv PM till oss om du har info eller äger katten.

Troligtvis honkatt. Mager. Skinn o ben. Allvarlig skada framben, men snäll o go. Upphittad mellan utansjö och älandsbro gamla vägen. Varken chippad eller öronmärkt.

Joey Tempest

Okastrerad, inte märkt hankatt som matfriat hela hösten hos en familj i Knäppa, Ullånger. Vem äger?

Lydia

inkom 3/12. Hittad i Utansjö där hon sökt efter mat, ej märkt. ca 5 månader, lite mager. Bor i jourhem

Luna

LUNA
————-
Lilla Luna (ca 15 veckor) är född i ett stall med många katter och togs omhand av en fantastisk privatperson. Ur hennes kull var hon den blygaste för människor. Hon bor för närvarande i jourhem där hon gjort framsteg men söker sitt alldeles egna hem att fortsätta utvecklas i ❤️ Gärna där det finns minst en trygg kattkompis.
Hon är fortfarande lite skvätten och kommer behöva ett eget rum först att landa i så inte omvärlden blir alldeles för stor.
*Luna ska vara innekatt tills dess hon är kastrerad och läkt samt trygg i sitt nya hem*

Vi söker alltså ett lugnt hem utan högljutt stoj med lugna personer, gärna erfarenhet av blyga katter sen tidigare. Hemmet behöver vara utrustat med tålamod och vara beredd att fortsätta aktivt jobba med Luna.

Det ska vara ett väl genomtänkt och (för katten) livslångt beslut att adoptera och vi skriver ett kontrakt mellan Öbacka och köparen 😊
Alla katter kostar 1370 kr att adoptera, dessa är då besiktad, avmaskad (vid behov), vaccinerad och chipmärkt. Katter över 6 månader är även kastrerade. Kattungar som adopteras innan 6 månaders ålder SKA kastreras av nya hemmet, det ingår i avgiften om veterinären kan fakturera Öbacka djurhem.
Vi stressar inte med adoption, vi letar det bästa hemmet för katten, det är alltså INTE först till kvarn 😊

Är Du Lunas föralltid hem? Intresserade RINGER oss på 072-2107823 kl 18.30-20.00 helgfri vardag för vidare info/samtal ☺️